Περιοχή

Από τους αμπελώνες της Πελοποννήσου επιλέγουμε τα καλύτερα σταφύλια και επενδύουμε συνειδητά σε δυο από τις πιο σημαντικές ζώνες παραγωγής οίνων Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) της Ελλάδας.

Την Νεμέα, την μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, όπου παράγεται μια από τις εκλεκτότερες γηγενείς ερυθρές ποικιλίες το Αγιωργίτικο, και την Μαντίνεια με το εξωτικό, αναπάντεχο και γεμάτο φρεσκάδα Μοσχοφίλερο.

Η Πελοπόννησος είναι ορεινή περιοχή, που χωρίζεται σε δύο κύριους αμπελουργικούς τομείς. Τον έναν αποτελούν η κεντρική και ανατολική πλευρά, με βασικές περιοχές τη Νεμέα και τη Μαντίνεια και τον άλλον η δυτική πλευρά, με κυριότερους αμπελώνες αυτούς της Αχαΐας στο Βορρά και της Ηλείας και Μεσσηνίας στο Νότο.

Το κλίμα που επικρατεί στους  αμπελώνες της Πελοποννήσου είναι ήπιο μεσογειακό, λόγω της ευνοϊκής επίδρασης της θάλασσας που την περιβάλλει, και των δροσερών ανέμων από τις οροσειρές της κεντρικής Πελοποννήσου. Τα αμπελοτόπια συγκεντρώνονται συνήθως στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές, άλλοτε σε έντονο ανάγλυφο και άλλοτε σε υψίπεδα και κοιλάδες.